3 Aralık 2015 Perşembe

Arttırılmış Gerçeklik: Space Craft 3D, Anotomy 4D

ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK (AR) NEDİR, NE İŞE YARAR, EĞİTİMDE NASIL KULLANILIR?


Artırılmış gerçeklik, gerçekte var olan bir nesnenin üzerine, bilgisayar tarafından üretilmiş ses, görüntü ve GPS verilerinin eklenmesi, böylece var olan içeriğin zenginleştirilerek sunulması olarak tanımlanabilir. Örneğin 2 boyutlu olan kaynağınızı, bu teknoloji ile 3 boyutlu hale getirmek, ya da kağıt ortamındaki resim ve yazılarınızı  video haline dönüştürmek artık mümkün.

Eğitim hayatımızda da yavaş yavaş yerini almaya başlayan “Artırılmış Gerçeklik” kavramı; öğretilmek istenen konunun daha etkileşimli, öğrenme sürecine katkı sağlayan, kullanması kolay ve kullanıcı doyumunu artıran öğrenme malzemeleri sunabilmesi açısından değerli. Bizler eğitimin içinde arttırılmış gerçekliği pek çok yerde kullanabiliriz, bunun bir sınırını koymak doğru değil. Sınıfımızda bir panoyu artırılmış gerçeklik uygulamasıyla dijital hale getirebiliriz ya da hazırlamış olduğumuz bir etkinliğin içindeki resme  bir video yerleştirerek öğrencilerimize sürprizler hazırlayabiliriz. 



Spacecraft 3d nedir, ne işe yarar?




NASA'nın uzay aracı 3D hakkında bilgi ve bizim güneş sistemi, çalışma Dünyayı keşfetmek ve evreni gözlemlemek için kullanılan uzay aracı ile çeşitli etkileşim sağlayan bir artırılmış gerçeklik (AR) uygulamasıdır.


Spacecraft 3D adlı uygulama NASA altında faaliyet gösteren Jet Propulsion Laboratory tarafından geliştirildi. Uygulama, NASA'nın bugüne kadar geliştirdiği uzay araçlarını 3D animasyon olarak yakından tanıma fırsatı veriyor.

Hali hazırda Mars yolculuğuna çıkacak Curiosity ve GRAIL programında kullanılan Ebb and Flow adlı araçları animasyon olarak kullanıcılara tanıtılıyor. Artırılmış gerçeklik sayesinde uygulama, cihazın kamerasını kullanarak örneğin odanızdaki bir kağıt üzerinde bu araçların animasyonları oynatılıyor. Böylece sanki odanızda araçları inceliyormuşsunuz havası yaratılıyor.


Anotomy 4D nedir, ne işe yarar, eğitimde nasıl yararlanılır?


Eğitim ve arttırılmış gerçeklik uygulamalarını birleştiren bir uygulama olan 4D Anatomy uygulaması bir android uygulamasıdır. Android işletim sistemli tablet veya akıllı telefonunuza google playden öncelikle 4D Anatomy uygulamsını indirip kurun. Sonra aşağıda verdiğimiz resmi uygulamaya gösterin, isterseniz resmi yazıcıdan çıktı alarakra her yerde kullanabilirsiniz. uygulama çalışmaya başlayacak ve size insan vücudundaki her türlü sistemi gösterecek. Örneğin damarlar, üreme sistemi veya iskelet sistemi gibi. 



Bu ücretsiz uygulama ve basit yazdırılan görüntünün sayesinde, Anatomi 4D öğrenciler, öğretmenler, tıp uzmanları ve insan anatomisinin bir interaktif 4D deneyimi içine vücuda hakkında bilgi edinmek isteyen herkes taşır. Görme çarpıcı ve tamamen interaktif, Anatomi 4D 21. yüzyıl eğitim için mükemmel bir araç yaratmak için genişletilmiş gerçeklik ve diğer son teknolojileri kullanır.
Yani çok fazla bir uygulama daha, Anatomi 4D deneyimi bizim organları, iskelet, kaslar ve vücut sistemlerinin mekansal ilişkileri ortaya, insan vücudunun ve kalbin içinde bir yolculuğa izleyiciler alır. Bu basit kullanımlı 3-boyutlu bir öğrenme ortamı her zaman sınıfta ya da kullanım için mükemmeldir.

DAQRI tarafından tasarlanan, Anatomi 4D uygulaması size sağlar:
• hakkında bilgi edinin ve karmaşık ayrıntılı insan vücudu ve kalbi keşfetmek
Örneğin, sadece iskelet, kas, ya da solunum sistemini odaklanmak böylece •, bireysel çeşitli organ sistemlerini vurgulayın
• ileri geri bir erkek ve kadın bedeni arasındaki görünümünü değiştirme
• derinlemesine her organ veya vücut parçası yaşamaya yakınlaştırma
• Yeni kalp hedef de dahil olmak üzere yeni görüntü hedefleri kullanın (bu yeni uygulama sürümü hala orijinal görüntü hedef destekler)
• İnsan anatomisi hakkında ilham alın!






KAYNAKÇA:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder