9 Aralık 2015 Çarşamba

Güncel mobil uygulamalar(GradeCam, Evernote, Dropbox,ITunes U)"Nedir? Ne işe yarar? Eğitimde nasıl yararlanılır?"

Gradecam:

Gradecam, bir optik okuyucu uygulamasıdır. Kameraya cevap belgeleri tutulur ve anında sonuçlar alınır. Öğrencilerin sorulara verdikleri cevapları, hangi sorulara doğru, hangi sorulara yanlış cevap verdikleri grafik şeklinde sunulur. 



GradeCam optik örneği





GradeCam eğitimde, anket, sınav gibi optik forma dönüştürelebilinen belgelerin hızlı ve doğru bir biçimde okunmasını sağlar. 



Evernote

Evernote, bir not tutma uygulamasıdır.  Tutulan bu notlar tablet , bilgisayar ve mobil cihazlarla senkronize bir halde tutar. Aynı zamanda tutulan bu notlar başkaları ile de paylaşabilirsiniz. Eğer not defterizi paylaşırsanız ortak bir çalışma düzenleyebilirsiniz. 

Evernote yardım sayfası için tıklayınız







Evernote eğitimde, ders notlarının paylaşılması , proje çalışmasında bulunan bilgilerin paylaşılması için kullanılabilir.

Dropbox


Dropbox, farklı cihazlar üzerine kurabileceğiniz bir uygulamadır. Bu uygulamanın ana işleviyse, işlem yaptığınız cihaz ( tablet, akıllı telefon, masaüstü, laptop) üzerinde oluşturduğunuz dosyalarındropbox klasörüne yüklendiği anda bulut sunucuyla eşlenmesidir yani aynı dosyaların başka bir sunucuya kopyalanmasıdır

Dropbox’ı en basit haliyle, bir dosya paylaşım platformu olarak tanımlayabiliriz. Yıllardır resim, müzik, döküman ya da sık kullandığımız diğer birçok dosyayı içinde depoladığımız flash diskin son ve en gelişmiş halidir Dropbox. Flash diskten  farkıysa  yanımızda taşımamızı ve unutmuş olma ihtimalinde kaygılanmamızı gerektirmez sadece bu uygulamadan faydalanabilmek için tek şart; online olmak.
2GB’ye kadar ücretsiz depolama alanı sunan Dropbox, istenildiğinde belli ücretler karşılığında kapasitesini 8GB’ye kadar arttırabiliyor.


Dropbox ana sayfasına gitmek için tıklayınız




Eğitim alanında Dropbox’u kullanarak çeşitli avantajlar elde edebiliriz. Örneğin hem okuldaki bilgisayarımızda hem de kişisel bilgisayarımızda Dropbox kurulu olursa bizim için gerekli olan belgeleri onun içerisine atarak her iki bilgisayarımızda da sorunsuzca kullanabiliriz. Böylece hem zamandan hem de iş yükünden kurtulmuş oluruz.


Kaynakça:

İTunes U

Karşınızda yeni iTunes U. Ödev teslimi, entegre edilmiş not defteri ve kişisel tartışmalar özellikleriyle sınıfınızı düzenlemenin sorunsuz bir yolu. Dersleri sunmanın, ödevlere not vermenin ve bağlantıda kalmanın ne kadar kolay olduğunu görün. Üstelik tümünü iPad’de yapabilirsiniz.

 İTunes U kullanımı için tıklayınız



Eğitimde:
  •  Dersleri ve ödevleri hızlı bir şekilde oluşturmak için belge, çalışma sayfası,  web bağlantısı, fotoğraf ve videoları Itunes U' ya aktarmak yeterli. 
  • Uygulamalar, kitaplar, videolar, podcast’ler ve iTunes’daki ana kaynaklar gibi zengin öğrenim materyalleri ile her öğrencinin katılımı sağlanabilir. 
  • Ödevler ITunes U ile öğrenciler tarafından kolayca teslim edilebilir ve öğretmenler de ödevleri kolayca okuyabilir.
  • Herkesin katılabileceği tartışma ortamları yaratılabilir.



Kaynakça:






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder