9 Aralık 2015 Çarşamba

Google eğitim uygulamaları: Hangouts

Hangouts


Hangouts nedir?
Hangouts Google tarafından üretilmiş olan mesajlaşma uygulamasıdır. Google daha önceden kullanmakta olduğu Google Talk servisini kapattıktan sonra aktif olarak bu uygulamayı kullanmaya başlamış ve mesajlaşma konusunda bu uygulamayı servislerine dahil etmiştir.

Hangouts ne işe yarar?
Hangouts whatsapp benzeri ücretsiz olarak mesajlaşmaya yarayan bir uygulamadır. Uygulamayı whatsapp’dan ayıran temel özelliklerin başında Google’ın Gmail ve Google+’a dahil ettiği bu özellik sayesinden bilgisayar üzerinden çok kolay bir şekilde telefonlara anlık mesajlar gönderebilme olanağı sağlanmıştır. Görüntülü ve sesli görüşme özellikleri de bulunduran Hangouts android işletim sistemi kullanan cihazlar arasında ve hangouts kullanan google servisleriyle bilgisayarlar ile telefonun görüntülü konuşmasına olanak sağlamaktadır. Bu uygulama ile bilgisayar ile telefonu arayabilirsiniz. Uygulama ile birlikte wifi veya hücresel internet bağlantısı bulunan tüm cihazlar arasında görüşme sağlayabilirsiniz.

Hangouts eğitimde nasıl kullanılır?
Video konferans, canlı yayın ve youtube video  yükleme özelliği sayesinde dersler internet ortamında canlı olarak izlenebilir.
Hangouts grubu kurularak(whatsapp grubuna benzer) derslerle ilgili fotoğraflar, döküman linkleri paylaşılabilir. 

Hangouts video konferans özelliği:


Kaynakça:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder