9 Aralık 2015 Çarşamba

Google eğitim uygulamaları:Google Goggless

Google Goggles


Google Goggles nedir? Google Goggles hizmeti uzun süredir var olan ama sürekli geliştirilen bir Google Labs uygulaması.Google çıkış noktası olan ve en çok güvendiği arama sistemini sunduğu tüm hizmetlerin içine entegre etmeyi çok seviyor. Goggles'ta aslında akıllı bir görsel arama, tarama ve tanıma sistemi. Cep telefonunuz aslında Google'ın bir gözü olarak çalışıyor ve size gösterdiğiniz şeyin ne olduğunu tanımaya ve anlamlandırmaya çalışıyor. Sonuçlar İngilizce olarak başarılı olsa da Türkçe için özellikle metin tanıma da fazlaca yol katetmesi gerekiyor. 
Google Goggles ne işe yarar?
1. Ürünler üzerinde yer alan barkod ve qrcode taraması yapabilirsiniz. Eğer ürün internet üzerinden satılıyorsa linklerini ya da görsel olarak ürünün kendisini aratabilirsiniz.
2. Firma logolarını tarayabilir ve ilgili firmanın web sitesine ya da markanın diğer logo görsellerine ulaşabilirsiniz.
3. Ünlü yerleşim yerlerinde ki tarihi binalar, ünlü ressamların yaptığı portreler ve benzeri Google resim servisinin tanımlayabileceği her nesneyi taratabilirsiniz.
4. Okuduğunuz kitaptaki bir paragrafı, etikette yazan bir cümleyi taratıp 40 dilde çevirisini gerçekleştirebilirsiniz. (Türkçede henüz doğruluk değerleri çok düşük.)
5. Kartvizit üzerindeki veya Qrcode içindeki bilgileri rehberinize ekleyebilirsiniz. Kartvizit üzerinde yer alan yazı fontunun Google tarafından tanınması yeterli.
6. OCR yazılımı olarak kullanabilirsiniz. 
7. 2D resimler: DVD, cd, yağlı boya tabloların bilgilerini elde edebilirsiniz.
8. Sudoku bulmacasını çözmenizde size yardımcı olmakta.


Google Goggles eğitimde nasıl yararlanılır?

Özellikle gezi gibi ders dışı faaliyetlerde işimize yarayacak bir uygulama. Günümüzde pek çok öğrencinin akıllı telefonu bulunmakta. Herhangi bir müze gezisinde eserleri tanımlayabilecek uygulama tek gereken eserin resmini çekmek. Böylelikle gittikleri geziler öğrenciler için daha akılda kalıcı olacaktır.


Google goggles kullanmı:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder